Verlenging tbs voor veroordeelde in zaak Maja Bradaric

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Verlenging tbs voor veroordeelde in zaak Maja Bradaric
Arnhem, 27 juni 2014

De rechtbank heeft de maatregel van terbeschikkingstelling van een 29-jarige terbeschikkinggestelde verlengd met één jaar. De man was betrokken bij de zaak Maja Bradaric.

De rechtbank meent dat niet aannemelijk is geworden dat nog sprake is van een relevante psychische stoornis. De maatregel zou daarom op grond van artikel 38e van het Wetboek van Strafrecht niet kunnen worden verlengd. Maar artikel 509t Wetboek van Strafvordering staat in dit geval aan een beëindiging van de tbs in de weg, omdat de voorwaardelijke beëindiging van de maatregel nog niet één jaar heeft geduurd.

De rechtbank heeft getoetst of verlenging van de maatregel in strijd komt met het in artikel 5 van het EVRM neergelegde verbod op willekeurige detentie. Mede gelet op het door de betrokkene ingenomen standpunt omtrent de aan de voorwaardelijke beëindiging verbonden voorwaarden heeft de rechtbank geoordeeld dat geen sprake is van strijd met artikel 5 van het EVRM.

De volledige uitspraak is via onderstaand ECLI-nummer te lezen.

Meest gelezen berichten