Veroordelingen voor geweld in Arnhemse sportschool

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Veroordelingen voor geweld in Arnhemse sportschool
Arnhem, 06 april 2016

De rechtbank veroordeelde 4 mannen tussen 26 en 32 jaar uit Arnhem voor openlijk geweld en een poging zware mishandeling in een sportschool. Daarbij is 1 man ook veroordeeld voor het bezit van cocaïne. Twee mannen van 26 en 30 jaar kregen een gevangenisstraf van 10 maanden. Een andere 30-jarige man kreeg een celstraf van 8 maanden opgelegd. Een 32-jarige man kreeg de maximale werkstraf van 240 uur en een gedeeltelijk voorwaardelijke gevangenisstraf van 120 dagen, waarvan 73 voorwaardelijk. Hierdoor hoeft hij niet terug naar de gevangenis.

Verhaal halen

De 4 mannen zijn na een diefstal uit de kluisjes op 18 maart 2015 de dag erop terug gegaan naar de sportschool om verhaal te halen bij de personen die zij verdachten van de diefstal. Daarbij zijn zij direct tot het gebruik van geweld overgegaan en met zijn allen in de aanval gegaan. Vervolgens hebben zij het eerste slachtoffer in het gezicht geslagen en tegen zijn lichaam geschopt, waarna hij heeft kunnen vluchten. Dit geldt niet voor het tweede slachtoffer. Tegen hem is zeer veel en fors geweld gebruikt. Hij is hierdoor ook bewusteloos geraakt.

Geen verantwoordelijkheid

Bij de strafmaat heeft de rechtbank meegewogen dat de 4 mannen zich schuldig hebben gemaakt aan eigen richting op basis van slechts vermoedens. De rechtbank neemt het de mannen kwalijk dat zij geen verantwoordelijkheid voor hun handelen met betrekking tot het tweede slachtoffer hebben genomen. Ondanks dat hij erg is toegetakeld, hebben zij allemaal het gebruik van geweld bij hem ontkend. De vergrijpen hebben letsel veroorzaakt en veel impact gehad op de slachtoffers. De rechtbank heeft verder rekening houden met de verschillende rollen van de 4 mannen en hun strafblad.

De 30-jarige Arnhemmer - die een celstraf van 10 maanden kreeg - moet een eerder voorwaardelijk opgelegde straf uitzitten. Tot slot moeten de 4 mannen schadevergoedingen van 433,56 en 3.846,91 euro aan de 2 slachtoffers betalen.

De volledige uitspraken worden binnenkort gepubliceerd. 

Uitspraken

Meest gelezen berichten