Veroordeling Arnhemse voor mishandeling van minderjarige dochter

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Veroordeling Arnhemse voor mishandeling van minderjarige dochter
Arnhem , 05 november 2015

Een 29-jarige vrouw uit Arnhem is veroordeeld tot 80 dagen gevangenisstraf – waarvan 40 dagen voorwaardelijk – voor de mishandeling van haar minderjarige dochter.

Ontdaan

De vrouw heeft op 8 juni 2015 haar dochter meerdere keren op haar hoofd en lichaam gestompt. Daarnaast trok de moeder aan het lichaam, de armen, oren en haren van het meisje. Omstanders waren ontdaan door de heftigheid van het geweld. De rechtbank rekent de vrouw het geweld zwaar aan, zeker omdat ouders juist een veilige omgeving voor hun kinderen moeten garanderen.

Gezinsbegeleiding

De straf is gelijk aan de eis van de officier van justitie. Het onvoorwaardelijke gedeelte van de gevangenisstraf is gelijk aan de tijd die de vrouw al in voorarrest heeft gezeten. Ze hoeft dus niet meer terug naar de gevangenis. De rechtbank houdt er rekening mee dat de vrouw nooit eerder is veroordeeld. Verder is het de rechtbank duidelijk geworden dat de vrouw problemen heeft met de opvoeding van haar kinderen. Het is belangrijk dat de vrouw hierbij hulp krijgt in de vorm van gezinsbegeleiding. De vrouw wordt daarom verplicht om zich te laten helpen en begeleiden door de instelling Tien voor Toekomst.
 
De vrouw werd ook verweten dat zij haar dochters gedurende een aantal jaren meerdere keren heeft mishandeld. Daarvan heeft de rechtbank haar vrijgesproken. Hiervoor is onvoldoende bewijs.

Uitspraken

Meest gelezen berichten