Veroordeling voor o.a. diefstallen op recreatiepark

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Veroordeling voor o.a. diefstallen op recreatiepark
Arnhem, 24 april 2014

Een 25-jarige man uit Ellecom heeft zich in een periode van bijna twee jaar vier keer schuldig gemaakt aan heling en 10 (gekwalificeerde) diefstallen onder meer uit fietsenstallingen en uit chalets op een recreatiepark in Laag-Soeren. De rechtbank heeft hem hiervoor veroordeeld tot een gevangenisstraf van 232 dagen waarvan 180 dagen voorwaardelijk met een proeftijd van 3 jaren. Dat komt neer op een onvoorwaardelijke gevangenisstraf van 52 dagen. Dat is gelijk aan de tijd die de man al heeft doorgebracht in voorarrest. Ook is de man veroordeeld tot een werkstraf van in totaal 240 uur. Verder moet de man een groot deel van de door slachtoffers geleden schade betalen.

De rechtbank wijkt met de onvoorwaardelijke gevangenisstraf fors af van de eis van de officier van justitie die een onvoorwaardelijk deel van 12 maanden had geëist. Maar de rechtbank vindt dat de man niet meer terug moet naar de gevangenis maar juist het al ingezette traject van behandeling voor verslaving en psychische problemen en begeleid wonen moet voortzetten. Daarmee kan in de toekomst gevaar voor herhaling het beste worden voorkomen. Daarmee is uiteindelijk ook de samenleving beter af. Hernieuwde detentie doorkruist de ingeslagen weg teveel en maakt het risico op herhaling van strafbare feiten alleen maar groter. De reclassering heeft in dezelfde lijn geadviseerd.

De volledige uitspraak wordt binnenkort gepubliceerd.

Meest gelezen berichten