Veroordeling voor dodelijk verkeersongeval Otterlo

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Veroordeling voor dodelijk verkeersongeval Otterlo
Arnhem, 20 oktober 2017

Rechtbank Gelderland veroordeelde een 76-jarige man uit Oosterbeek voor het veroorzaken van een dodelijk verkeersongeval op de Arnhemseweg in Otterlo in de buurt van camping ‘De Wije Werelt’. Hij kreeg hiervoor een geldboete van 1.400 euro en een voorwaardelijke rijontzegging voor 6 maanden. De straf is gelijk aan de eis van de officier van justitie.

Op 19 mei 2016 reed de man met zijn kleinzoontjes in zijn auto op de Arnhemseweg. Zij waren op weg naar indoorspeeltuin ‘De Houtzagerij’. De man was daar nooit eerder geweest en wist niet precies welke afslag hij moest nemen. Op een gegeven moment zag hij links naast de weg een houten reclamebord van de naast de speeltuin gelegen camping waarop stond aangegeven dat hij af moest slaan. Vervolgens is hij linksaf geslagen. Daarbij heeft hij een tegemoetkomende motorrijder over het hoofd gezien. De motorrijder is door de aanrijding van zijn motor gevallen. Na een paar dagen is de motorrijder overleden ten gevolge van zware inwendige verwondingen. De man en de motorrijder hebben beide niet te hard gereden.

Lichtste mate van schuld

De rechtbank heeft de lichtste mate van schuld vastgesteld. Bij het bepalen van de straf is verder rekening gehouden met de omstandigheden dat de man geen strafblad heeft, vanaf het ongeluk intensief contact met de nabestaanden heeft en dat hij een groot schuldbesef heeft. Daarnaast heeft het ongeval veel impact gehad op zijn eigen familie, waaronder zijn oudste kleinzoon. De rijontzegging is voorwaardelijk opgelegd, omdat het voor mensen van zijn leeftijd juist belangrijk is te blijven rijden. Daarbij geldt de voorwaardelijke rijontzegging als waarschuwing voor de man dat hij goed moet blijven opletten in het verkeer.

Uitspraken

Meest gelezen berichten