Veroordeling voor gewelddadige woningoverval ex-schoonmoeder

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Veroordeling voor gewelddadige woningoverval ex-schoonmoeder
Arnhem, 26 mei 2015

De rechtbank veroordeelt een 53- jarige man tot een gevangenisstraf voor de duur van 24 maanden, waarvan 6 maanden voorwaardelijk, met een proeftijd van drie jaar.

Bijzondere voorwaarden

Daarnaast heeft de rechtbank een aantal bijzondere voorwaarden opgelegd. Zo moet de man een schadevergoeding van € 1500,- aan het slachtoffer betalen en heeft hij een locatie- en contactverbod met het slachtoffer opgelegd gekregen.

Voorwaardelijke straf

De man had nog een voorwaardelijke straf (uitspraak 12-3-2013, rechtbank Utrecht) openstaan van twee maanden. Deze zullen alsnog ten uitvoer worden gelegd.

Gewelddadige woningoverval ex-schoonmoeder

De 53-jarige man heeft een woningoverval bij zijn 82-jarige ex-schoonmoeder gepleegd, waarbij gedreigd is met geweld en/of geweld is gebruikt. Tijdens deze woningoverval werd de vrouw enige tijd vastgehouden.

Het slachtoffer ondervindt gevoelens van angst en onveiligheid en is in haar lichamelijke integriteit aangepast. Daarnaast vond de overval plaats in haar eigen woning, een plek waar je je veilig moet kunnen voelen.
Ook voor omwonenden en de wijk waarin zulke incidenten plaatsvinden zijn dit soort gebeurtenissen verontrustend en tasten ze de gevoelens van vertrouwen en veiligheid in de eigen woonomgeving aan.

Voorwaardelijke en onvoorwaardelijke straf

Met het opleggen van een onvoorwaardelijke gevangenisstraf en de daaraan gekoppelde bijzondere voorwaarden wil de rechtbank de ernst van de feiten benadrukken. Het voorwaardelijke deel met bijzondere voorwaarden is bedoeld als 'stok achter de deur' om de verdachte er van te weerhouden dergelijke feiten opnieuw te plegen.

Uitspraken

Meest gelezen berichten