Veroordeling voor onder andere poging zware mishandeling en gevaarlijk rijgedrag

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Veroordeling voor onder andere poging zware mishandeling en gevaarlijk rijgedrag
Arnhem, 31 oktober 2017

De rechtbank veroordeelde een 36-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats voor 2 winkeldiefstallen en een poging tot zware mishandeling. Hij kreeg een gevangenisstraf van 10 maanden, waarvan 4 voorwaardelijk. Daarnaast maakte de man zich schuldig aan gevaarlijk rijgedrag. Voor dit rijgedrag kreeg de man een rijontzegging van 12 maanden.

Op 3 juli 2017 reed de man – nadat hij 7 mobiele telefoons had gestolen – in zijn auto van Arnhem naar Nijmegen. Daarbij negeerde hij meerdere stoptekens van de politie. Al slalommende reed hij om de politiewagens heen. Ook stuurde hij tijdens de achtervolging een motoragent af, waardoor de agent moest uitwijken om een aanrijding te voorkomen. Verder reed de man tijdens de achtervolging meerdere keren over groenstroken en fietspaden, waarbij medeweggebruikers ternauwernood aan een aanrijding ontsnapten.

Onder invloed drugs

De man was onder invloed van GHB, softdrugs en anabolen. De rechtbank rekende het de man zwaar aan dat hij zich niet bekommerde om de veiligheid van anderen, alleen om uit handen van de politie te blijven. De rechtbank woog verder mee dat de poging tot zware mishandeling was gericht op een politieagent. Omdat hij zijn auto als wapen gebruikte, legde de rechtbank de man een ontzegging van de rijbevoegdheid op.

Bijzondere voorwaarden

Aan de voorwaardelijke straf zijn bijzondere voorwaarden gekoppeld. Zo geldt een drugs- en alcoholverbod en moet de man contact houden met de reclassering en zich laten behandelen bij Iriszorg voor zijn middelengebruik. Verder moet hij deelnemen aan een leefstijltraining en meewerken aan het hebben van geschikte huisvesting.

Tot slot moet de man een boete van 150 euro betalen voor het dragen van een wapenstok. 

Uitspraken

Meest gelezen berichten