Veroordeling voor ontucht en grooming minderjarig meisje

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Veroordeling voor ontucht en grooming minderjarig meisje
Arnhem, 15 november 2017

Een 42-jarige man uit Lunteren heeft via Facebook en Whatsapp contact gezocht met een destijds 15-jarig meisje. Hij heeft zich vervolgens schuldig gemaakt aan grooming en maakte een afspraak met het meisje waarbij hij haar ontuchtig heeft betast. De rechtbank legde de man hiervoor een voorwaardelijke gevangenisstraf van 6 maanden - met een proeftijd van 5 jaar-  en een werkstraf van 100 uur op.

Misbruik gemaakt van kwetsbaarheid slachtoffer

Toetsenbord

De rechtbank neemt het de man kwalijk dat hij misbruik heeft gemaakt van het overwicht dat hij had door het grote leeftijdsverschil, door het vertrouwen dat het meisje in hem had gesteld en tot slot haar kwetsbaarheid. Op grond van het dossier heeft de rechtbank aanwijzingen dat bij de man sprake is van pedoseksuele problematiek. Daarom vindt de rechtbank de opgelegde straf passend en geboden. Aan het voorwaardelijke strafdeel verbindt de rechtbank bijzondere voorwaarden, waaronder een ambulante behandeling. Deze bijzondere voorwaarden zullen direct ingaan

Uitspraken

Meest gelezen berichten