Veroordeling voor voorbereiding productie drugs en wapenbezit

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Veroordeling voor voorbereiding productie drugs en wapenbezit
Zutphen, 07 april 2015

De rechtbank, heeft een 38-jarige man uit Apeldoorn veroordeeld tot een werkstraf voor de duur van 240 uren en een voorwaardelijke gevangenisstraf voor de duur van 2 maanden, met een proeftijd van 2 jaren voor het voorbereiden van productie van synthetische drugs en het voorhanden hebben van een werpmes.

Ongeloofwaardig

In een door veroordeelde gehuurde loods in de gemeente Voorst zijn laboratoriumopstellingen en andere laboratoriummaterialen aangetroffen. Het dossier bevat meerdere aanwijzingen voor het feit dat het veroordeelde was die zich schuldig heeft gemaakt aan de strafbare voorbereidingen. Zo is in de loods, gehuurd door de man, een laptop aangetroffen met daarop bestanden die zien op de productie van synthetische drugs. De enkele verklaring van veroordeelde dat de laptop niet van hem was, vindt de rechtbank in het ligt van het dossier ongeloofwaardig.

​Strafmaat

Bij het bepalen van de straf heeft de rechtbank rekening gehouden met het feit dat de strafzaak lang op zich heeft laten wachten. Hoewel de rechtbank meer feiten bewezen heeft verklaard dan door de officier van justitie is gevorderd, komt zij om die reden tot dezelfde straf als door de officier van justitie is geëist.

Uitspraken

Meest gelezen berichten