Veroordeling zonder oplegging van een straf of maatregel voor 3 bedreigingen

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Veroordeling zonder oplegging van een straf of maatregel voor 3 bedreigingen
Arnhem, 13 juni 2017

De rechtbank Gelderland veroordeelde een 36-jarige man uit Balkbrug voor 3 bedreigingen. Deze waren gericht tegen medewerkers van de psychiatrische instelling Pro Persona. Ondanks het feit dat de rechtbank vindt dat hij schuldig is aan de bedreigingen, krijgt hij geen straf of maatregel opgelegd.

In juli, augustus en september 2015 bedreigde de man de medewerkers met de dood en zware mishandeling. Hij verbleef op dat moment als patiënt in de instelling. De man uitte zijn bedreigingen op momenten dat hij werd aangesproken op zijn grensoverschrijdende gedrag.

Geen straf of maatregel

Ondanks de rechtbank vindt dat de man schuldig is aan de bedreigingen, legt zij hem geen straf of maatregel op. De reden hiervoor is dat de man momenteel gedwongen opgenomen is in een psychiatrische instelling. Daarnaast was hij verminderd toerekeningsvatbaar tijdens de bedreigingen. Verder is de zaak verouderd. Bovendien zal een voorwaardelijke gevangenisstraf de behandeling van de man doorkruisen. Een werkstraf is vanwege de psychische gesteldheid van de man niet mogelijk.
 

Uitspraken

Meest gelezen berichten