Veroordelingen voor o.a. mishandelen van levensgezellen

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Veroordelingen voor o.a. mishandelen van levensgezellen
Arnhem, 19 augustus 2014

De rechtbank heeft een 27-jarige man uit Venlo, veroordeeld tot een gevangenisstraf voor de duur van 362 dagen waarvan 120 dagen voorwaardelijk met een proeftijd van 3 jaar. De man heeft zich schuldig gemaakt aan meerdere mishandelingen, onder meer van zijn levensgezellen en de 7-jarige dochter van zijn levensgezel, vernielingen, bedreiging en beledigingen. Als bijzondere voorwaarde heeft de rechtbank een klinische behandeling voor de duur van maximaal 18 maanden opgelegd nu de man onder meer een ernstige agressieproblematiek heeft.

De man heeft een aanzienlijke documentatie op het gebied van geweld, onder meer huiselijk geweld tegen zijn voormalige partner(s). Tijdens de detentie is de man in de gelegenheid gesteld zich klinisch te laten behandelen. Deze behandeling is vervroegd beëindigd. De reclassering en de psycholoog geven de dringende noodzaak van een behandeling aan. De officier van justitie heeft, nadat de man 8 maanden in voorlopige hechtenis heeft gezeten, een onvoorwaardelijke gevangenisstraf voor de duur van 10 maanden geëist met de mededeling dat de man na zijn vrijlating zelf aan zijn problematiek dient te werken om herhaling te voorkomen.

De rechtbank vindt, gelet op de bewezenverklaring, de door de officier van justitie geëiste gevangenisstraf niet passend en heeft een hogere gevangenisstraf uitgesproken. Daarvan is een substantieel deel in voorwaardelijke zin opgelegd om de man te dwingen een klinische behandeling te ondergaan om zo het recidiverisico, dat buitengewoon groot is, in te dammen. De rechtbank heeft verder beslist dat de gestelde bijzondere voorwaarden onmiddellijk uitvoerbaar zijn.
De volledige uitspraak wordt binnenkort gepubliceerd.

Meest gelezen berichten