Veroordelingen voor overvallen in Oosterbeek in Borken (D)

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Veroordelingen voor overvallen in Oosterbeek in Borken (D)
Arnhem, 11 april 2014

Een 21-jarige man uit Enschede is door de rechtbank veroordeeld voor het medeplegen van een gewelddadige woningoverval op een oude vrouw in Oosterbeek, in november 2011. De man heeft zijn aandeel in deze overval bekend. De rechtbank veroordeelt de man tot een gevangenisstraf van 5 jaar.

De rechtbank is, anders dan de officier van justitie, van oordeel dat er onvoldoende bewijs is dat de man ook een woningoverval heeft gepleegd op een vrouw in Borken (Duitsland) in december 2011.

Sporen

De rechtbank heeft een andere 21-jarige man uit Enschede veroordeeld voor die, eveneens gewelddadige, woningoverval in Borken. Het DNA van de man is op een mes waarmee de bewoonster is bedreigd, aangetroffen. De rechtbank veroordeelt de man voor de overval in Borken tot een gevangenisstraf van 5 jaar.

De rechtbank heeft deze man vrijgesproken van het medeplegen van de overval in Oosterbeek, wegens gebrek aan bewijs.

Eis

De officier van justitie hield beide mannen verantwoordelijk voor het plegen van de beide overvallen. Voor de door de officier, in beide gevallen, geëiste tbs bestaat naar het oordeel onvoldoende steun in de uitgebrachte gedragsrapportages. De gevangenisstraffen vallen lager uit dan geëist omdat de rechtbank het medeplegen van beide overvallen niet bewezen vindt.

De volledige uitspraken worden binnenkort gepubliceerd.

Meest gelezen berichten