Veroordelingen voor aandeel in vechtpartij Dieren

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Veroordelingen voor aandeel in vechtpartij Dieren
Arnhem, 09 november 2017

De rechtbank veroordeelde 4 mannen uit Arnhem tot werkstraffen voor hun aandeel tijdens een vechtpartij in Dieren. 3 andere mannen uit Arnhem werden vrijgesproken, omdat niet bewezen kon worden dat zij een aandeel hadden in het geweld.

Op 21 april 2015 vond in Dieren een geweldsincident plaats. Op die avond raakte 2 groepen (voornamelijk) jongeren slaags met elkaar. De aanleiding voor de vechtpartij was een beëindigde relatie tussen 2 mensen uit (de familie van) beide groepen. 3 mannen uit Dieren raakten daarbij gewond, van wie 1 ernstig. Deze man liep een dubbele kaakbreuk op.

Volgens de rechtbank is de Arnhemse groep naar Dieren gereisd, waarbij zij een confrontatie niet uit de weg zijn gegaan. De groep uit Dieren kwam pas gaandeweg het incident bij elkaar.

Voorwaardelijke celstraf

Een 22-jarige Arnhemmer kreeg met een voorwaardelijke gevangenisstraf van 2 maanden en een werkstraf van 180 uur de hoogste straf. De rechtbank houdt hem verantwoordelijk voor de dubbele kaakbreuk die 1 van de slachtoffers heeft opgelopen.

Werkstraffen

2 Arnhemmers van 21 jaar kregen voor hun aandeel een taakstraf van 180 uur opgelegd. Een 19-jarige Arnhemmer werd veroordeeld tot een werkstraf van 60 uur, waarvan 40 voorwaardelijk.

Vrijspraak

Een 19-jarige man uit Arnhem en 2 22-jarige Arnhemmers werden vrijgesproken. Volgens de rechtbank kan niet worden bewezen dat zij een aandeel in de vechtpartij hadden.

Schadevergoedingen

Tot slot moeten de veroordeelde mannen schadevergoedingen betalen aan 2 van de slachtoffers.

Uitspraken

Meest gelezen berichten