Veroordelingen voor vechtpartij café Doornenburg

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Veroordelingen voor vechtpartij café Doornenburg
Arnhem, 17 oktober 2016

De rechtbank veroordeelde 2 mannen voor hun aandeel in een vechtpartij bij een café in Doornenburg. De straffen variëren van een werkstraf van 100 uur tot een geldboete van 500 euro. Een 29-jarige vrouw uit Arnhem - die ook betrokken zou zijn bij de vechtpartij – werd vrijgesproken. 

Boekenplank met boeken over strafrecht

In de vroege ochtend van 23 november 2013 ontstond er in een café in Doornenburg een woordenwisseling. Dit mondde uit in een gevecht buiten het café, waarbij een 38-jarige man uit Bemmel, een 37-jarige man uit Gendt en de vrouw uit Arnhem betrokken waren.

Meerdere mishandelingen

De man uit Bemmel kreeg een werkstraf van 100 uur en 1 maand voorwaardelijke celstraf, omdat hij die bewuste avond 3 verschillende personen mishandelde. Zo sloeg en stompte hij de slachtoffers tegen het hoofd, schopte ze in het gezicht of legde een wurggreep aan. Het beroep van de man op noodweer verwierp de rechtbank.

De man uit Gendt kreeg een geldboete van 500 euro voor het mishandelen van een persoon.
Daarnaast moeten beide mannen schadevergoedingen aan de slachtoffers betalen.

Vrijspraak

De vrouw werd vrijgesproken, omdat de rechtbank – evenals de officier van justitie niet de overtuiging kreeg dat zij zich schuldig maakte aan de ten laste gelegde mishandeling

Uitspraken

Meest gelezen berichten