Veroordelingen voor vechtpartij in centrum Apeldoorn

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Veroordelingen voor vechtpartij in centrum Apeldoorn
Arnhem, 14 juli 2016

De rechtbank veroordeelde 2 Apeldoornse mannen en een man uit Culemborg voor deelname aan openlijk geweld. Zij kregen allemaal een werkstraf – variërend tussen de 30 en 80 uur - opgelegd.

Caféruzie

Het geweld vond in juni 2013 plaats in het Apeldoornse uitgaansgebied. Bij een café ontstond een ruzie tussen 2 groepen. Deze twist mondde uit in een vechtpartij voor dit café en verplaatste zich met een achtervolging naar een ander deel van het centrum.

De mannen uit Apeldoorn kregen een werkstaf van 80 uur, omdat zij ook voor mishandeling zijn veroordeeld. De slachtoffers van de vechtpartij zijn geslagen en geschopt en hebben daar letsel aan over gehouden. 

Celstraf

De rechtbank veroordeelde daarnaast een 23-jarige man uit de andere groep ruziemakers tot een gevangenisstraf van 3 weken. Zijn 9 medeverdachten moeten zich binnenkort nog voor de rechtbank verantwoorden.

Gedateerde zaak

De rechtbank heeft rekening gehouden met het feit dat de zaak uit 2013 komt en dat de slachtoffers ook een aandeel hebben gehad in het geweld.

Uitspraken

Meest gelezen berichten