Veroorzaken ongeval Beuningen bestraft met taakstraf en ontzegging rijbevoegdheid

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Veroorzaken ongeval Beuningen bestraft met taakstraf en ontzegging rijbevoegdheid
Arnhem, 11 juli 2014

De rechtbank heeft een 32-jarige man uit Beuningen veroordeeld voor het veroorzaken van een verkeersongeval waarbij een inzittende lichamelijk letsel is toegebracht.

De man is in de zomer van 2013 gaan rijden terwijl hij onder invloed was van een aanzienlijke hoeveelheid alcohol. Hierdoor en als gevolg van de gereden snelheid is hij de macht over het stuur verloren en is de auto in Beuningen van de weg geraakt. De inzittenden van de auto zijn hierdoor gewond geraakt.

De rechtbank heeft aanleiding gezien een zwaardere straf dan richtinggevend op te leggen en heeft de man veroordeeld tot een taakstraf voor de duur van 120 uren en tot een ontzegging van de rijbevoegdheid van negen maanden, waarvan drie maanden voorwaardelijk.

De volledige uitspraak wordt binnenkort gepubliceerd.

Meest gelezen berichten