Verzoek om meer parkeerplaatsen Apeldoorns winkelcentrum afgewezen

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Verzoek om meer parkeerplaatsen Apeldoorns winkelcentrum afgewezen
Arnhem, 01 februari 2017

De gemeente Apeldoorn hoeft niet meer parkeerplaatsen te realiseren voor het Winkelcentrum Anklaar. Dat bepaalde de voorzieningenrechter gisteren.

Op 30 augustus 2016 verleende de gemeente een gewijzigde omgevingsvergunning voor het te bouwen winkelcentrum. Deze wijziging heeft  tot gevolg dat het aantal parkeerplaatsen is vergroot van 508 tot 518. Volgens onder andere de Winkeliersvereniging Anklaar zijn dit er te weinig, omdat er een historisch tekort aan parkeerplaatsen is. Dat is een tekort aan bestaande parkeerplaatsen in de oude situatie. Verder zijn zij van mening dat de gemeente van een onjuist aantal bestaande parkeerplaatsen is uitgegaan, evenals het aantal bestaande vierkante meters vloeroppervlakte van het winkelcentrum.

Geen geheel nieuwe herinrichting

Volgens de voorzieningenrechter is het historisch tekort terecht buiten beschouwing gelaten, omdat er bij dit bouwplan geen sprake was van geheel nieuwe herinrichting van een aanmerkelijk gebied, inclusief nieuwe straten. Er waren 218 bestaande parkeerplaatsen aanwezig en het eerder bestaande winkelcentrum had ongeveer 9000 m2 bruto vloeroppervlakte. Hiervoor waren niet meer dan 500 parkeerplaatsen in totaal nodig. Daar is in voorzien. Daarom heeft de rechtbank het verzoek afgewezen.

De volledige uitspraak wordt binnenkort gepubliceerd.

Uitspraken

Meest gelezen berichten