Vier jaar cel voor zware mishandeling in Winterswijk

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Vier jaar cel voor zware mishandeling in Winterswijk
Zutphen, 06 oktober 2014

De rechtbank Gelderland heeft vandaag een 36-jarige Poolse man veroordeeld tot een onvoorwaardelijke gevangenisstraf van vier jaar voor zware mishandeling van een 66-jarige alleenstaande vrouw in Winterswijk. Deze straf is flink hoger dan de eis van de officier van justitie.

Fotoherkenning en DNA-match

De vrouw zag de man haar erf opkomen en wilde de politie bellen omdat zij het niet vertrouwde. De man werd agressief en heeft haar, toen zij op de grond lag, meerdere malen op haar hoofd en in het gezicht gestompt, waardoor zij zwaar lichamelijk letsel heeft opgelopen. De man is kort na het voorval opgepakt en door de vrouw herkend op foto’s. Bovendien had de man bloed op zijn kleding waarin het DNA van de vrouw en van hemzelf is aangetroffen. De man ontkent iets met de zaak te maken te hebben.

Hoger dan eis

De rechtbank legt vier jaar onvoorwaardelijke gevangenisstraf op. Deze straf is hoger dan de eis (15 maanden gevangenisstraf) van de officier van justitie, omdat de rechtbank vindt dat de eis te laag is voor de ernst van het gepleegde feit.

De rechtbank sluit bij het bepalen van de hoogte van de straf aan bij de straffen die voor een woningoverval worden opgelegd, omdat de mishandeling heeft plaatsgevonden op het privéterrein van het slachtoffer, in de deuropening van haar woning, terwijl de man daar niets te zoeken had en hij het slachtoffer niet kende.

Meest gelezen berichten