Vier jaar celstraf voor beroving en zware mishandeling van 80-jarige

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Vier jaar celstraf voor beroving en zware mishandeling van 80-jarige
Zutphen, 23 februari 2015

De rechtbank Gelderland veroordeelde vandaag een 31-jarige man tot een gevangenisstraf van vier jaar. De man pleegde in juni vorig jaar een diefstal en gebruikte daarbij geweld tegen een 80-jarige vrouw. Tijdens zijn vlucht maakte hij zich schuldig aan een poging tot zware mishandeling van twee anderen.

Zware mishandeling van twee getuigen

De man ging in juni vorig jaar de woning van de vrouw in Voorst binnen en werd betrapt toen hij haar tas en andere goederen wilde stelen. De man sloeg de bewoonster in het gezicht en gooide haar op de grond. Verschillende getuigen zagen de man daarna vluchten en twee van hen achtervolgden hem tot aan zijn auto. Toen de getuigen probeerden de man tegen te houden door het autoportier te openen, gaf hij gas en reed hard achteruit. De rechtbank oordeelt dat de man zich daarmee schuldig maakte aan een poging tot zware mishandeling van de twee getuigen. Hij had hen namelijk in het autoportier zien staan en accepteerde – door hard weg te rijden – de kans dat hij de twee getuigen zwaar lichamelijk letsel zou toebrengen.

Vaker veroordeeld voor geweldsdelicten

De rechtbank hield er bij het bepalen van de straf rekening mee dat de man al meerdere keren is veroordeeld voor geweldsdelicten. Bovendien gebruikte hij geweld tegen een vrouw op leeftijd en schuwde hij niet om geweld te gebruiken tegen de twee andere slachtoffers om weg te komen.

Meest gelezen berichten