Vier mannen uit Groesbeek veroordeeld voor poging tot doodslag

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Vier mannen uit Groesbeek veroordeeld voor poging tot doodslag
Arnhem, 11 april 2017

De rechtbank veroordeelde 4 mannen uit Groesbeek voor een poging tot doodslag. Zij kregen  een gevangenisstraf van 10 maanden opgelegd. Ook moeten de mannen een schadevergoeding van ruim 11.000 euro betalen aan het slachtoffer. Eén van hen, een 58-jarige man - werd vrijgesproken van de mishandeling van de zoon van het slachtoffer.

Feest in Groesbeek

De poging tot doodslag vond plaats tijdens een feest in Groesbeek. De mannen hebben het slachtoffer geschopt en tegen zijn hoofd geslagen. Het slachtoffer lag toen op de grond buiten de feesttent.  Dit gebeurde na een conflict tussen 1 van de mannen en de zoon van het slachtoffer in de feesttent.

Traumatische ervaring

De rechtbank vindt dat de mannen zich uiterst agressief hebben gedragen tegen een vader die zijn zoon uit de feesttent verwijderde, juist om te situatie te de-escaleren. De rechtbank kwalificeert het geweld als zinloos geweld. Het slachtoffer had, liggend op de grond, geen schijn van kans. Hij heeft als gevolg van het geweld onder meer diverse breuken in het gezicht opgelopen. De mannen hebben het slachtoffer een traumatische ervaring bezorgd.

De volledige uitspraken worden binnenkort gepubliceerd.

Uitspraken

Meest gelezen berichten