Vijf jaar gevangenisstraf voor gewelddadige woningoverval in Westervoort

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Vijf jaar gevangenisstraf voor gewelddadige woningoverval in Westervoort
Arnhem, 10 februari 2015

De rechtbank Gelderland heeft een 26-jarige man veroordeeld tot een gevangenisstraf van vijf jaar.

Brutale en agressieve woningoverval

De verdachte heeft samen met een ander in Westervoort een brutale en agressieve woningoverval gepleegd. Ze hebben hierbij allebei gebruik gemaakt van een vuurwapen of een daarop gelijkend voorwerp. Er is met dat wapen gericht op de slachtoffers en één van de wapens is tegen de slaap van één van de slachtoffers gezet. De slachtoffers zijn gedwongen naar de kelder te gaan en zijn daar vastgebonden.

Grote impact op slachtoffers en omgeving

Deze gewelddadige en bedreigende activiteiten hebben grote impact op de slachtoffers. Zeker als zo’n overval ook plaatsvindt in de woning van het slachtoffer. Woningovervallen zijn ernstige feiten die niet alleen diep ingrijpen in de persoonlijke levenssfeer van de slachtoffers, maar ook daar buiten in hoge mate bijdragen aan gevoelens van onrust en onveiligheid in de samenleving. Daarnaast is verdacht al eerder veroordeeld voor gewelds- en vermogensdelicten.
De rechtbank volgt dan ook de eis van de officier van justitie en legt de man een gevangenisstraf van vijf jaar op.

Meest gelezen berichten