Visitatiecommissie: 'Rechtbank Gelderland op de goede weg'

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Visitatiecommissie: 'Rechtbank Gelderland op de goede weg'
Arnhem, 03 juli 2014

Rechtbank Gelderland is op de goede weg. Dat was de boodschap die de
visitatiecommissie onder leiding van Job Cohen de medewerkers van de rechtbank Gelderland heeft meegegeven. De commissie bezocht de rechtbank afgelopen maandag en dinsdag. Ruim een jaar na de samenvoeging van de rechtbanken Zutphen en Arnhem concludeert de commissie dat de organisatie de meeste kwaliteitsinstrumenten op orde heeft en dat medewerkers over het algemeen zeer tevreden zijn over hun werk bij de rechtbank. De commissie sprak in twee dagen met ruim honderd (van de 800) medewerkers, verdeeld over Arnhem en Zutphen.

Ga door met nieuwsvideo’s

Cohen: ‘De rechtbank Gelderland heeft de overleggen waarin relevante jurisprudentie wordt besproken goed op orde. Ook hebben wij bewondering voor de manier waarop de medewerkers uit Arnhem en Zutphen zich inzetten voor de samenwerking nu ze samen één rechtbank vormen. Met de ontwikkeling van nieuwsvideo’s, volledig met eigen middelen, zoekt de rechtbank naar nieuwe manieren om rechterlijke uitspraken begrijpelijker te maken voor de burger. Daar moeten andere rechtbanken hun voordeel mee doen.’

Verantwoording afleggen aan maatschappij

De visitatie vindt eens in de vier jaar plaats. Het is een onderzoek naar de stand van zaken van de kwaliteitszorg in de rechterlijke organisatie. Alle rechtbanken en gerechtshoven worden door de commissie onderzocht. De visitatie heeft twee doelen: verantwoording van de Rechtspraak aan de maatschappij en bevordering van de kwaliteitsverbetering in de gerechten.

De landelijke visitatiecommissie bestaat in totaal uit vijftien mensen.

Aan het bezoek aan de rechtbank Gelderland namen deel:

  • Job Cohen, voorzitter
  • Kitty Nooy, plaatsvervangend hoofdofficier Den Haag
  • Liesbeth Spies, zelfstandig consultant, oud-minister van Binnenlandse Zaken
  • Paul Stamsnijder, partner Reputatiegroep
  • Hans de Boer, teamleider gerechtshof Arnhem-Leeuwarden
  • Patricia Kuster, rechter rechtbank Limburg

In het najaar verschijnt het landelijke rapport van de commissie op Rechtspraak.nl. Op de pagina Visitatie 2014 is meer informatie te vinden.

Meest gelezen berichten