Laden...

Voormalig voetbaltrainer uit Epe veroordeeld voor ontucht

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Voormalig voetbaltrainer uit Epe veroordeeld voor ontucht
Zutphen, 01 mei 2015

De rechtbank Gelderland heeft vandaag een 32-jarige man veroordeeld voor ontucht tot een gevangenisstraf van 12 maanden, waarvan 6 maanden voorwaardelijk.

Ontucht bij jonge voetballers

De rechtbank vindt bewezen dat de voormalig voetbaltrainer ontuchtige handelingen heeft gepleegd met een aantal jeugdige voetballers aan wie hij training heeft gegeven.
 
Tijdens de zitting werd door de verdediging van de verdachte aangevoerd dat de verdachte geen seksuele intenties heeft gehad. De rechtbank is echter van oordeel dat er niet alleen sprake is geweest van amicale, toevallige of onbedoelde handelingen, maar ook van heel bewust verrichte ontuchtige handelingen. 

Lagere straf dan geëist

De rechtbank komt tot een iets lagere straf dan door de officier van justitie geëist, omdat de man van twee feiten is vrijgesproken.

Proeftijd van 5 jaar en geen activiteiten met jeugdigen

De rechtbank heeft, onder andere gelet op het gevaar voor herhaling en de hoeveelheid ontuchtige handelingen, een proeftijd van 5 jaar opgelegd.
 
Daarnaast moet de verdachte meewerken aan een onderzoek naar een eventueel achterliggende problematiek. Als deze aanwezig is moet hij zich verplicht laten behandelen. Verder mag de verdachte tijdens de proeftijd van 5 jaar geen enkele activiteit verrichten waarbij hij in contact komt met jeugdigen. De man moet de benadeelde partijen een schadevergoeding betalen.

Uitspraken