Laden...

Voorwaardelijk werkstraf voor man die ouders bedreigde

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Voorwaardelijk werkstraf voor man die ouders bedreigde
Arnhem, 17 februari 2017

De rechtbank veroordeelde een 27-jarige man uit Den Bosch voor het bedreigen van zijn ouders. De man kreeg een geheel voorwaardelijke werkstraf van 70 uur, met een proeftijd van 2 jaar, opgelegd.

De bedreiging vond plaats in een periode dat de man tijdelijk bij zijn ouders woonde. Het ging toen niet goed met hem. Inmiddels heeft hij zijn leven weer op de rit. Hij heeft nooit ontkend zijn ouders te hebben bedreigd, maar zegt dat dit door de omstandigheden kwam. Zijn ouders hebben dat ook onderkend en hebben later hun aangifte willen intrekken. Hun aangifte zou een schreeuw om hulp zijn geweest. Gelet hierop en het feit dat de man zijn leven weer op orde heeft, ziet de rechtbank geen aanleiding om verdachte een onvoorwaardelijke straf op te leggen.

Verantwoordelijkheid

De officier van justitie eiste een voorwaardelijke werkstraf van 70 uur, met een proeftijd van 2 jaar. Aan deze straf zouden een aantal bijzondere voorwaarden verbonden moeten worden. Deze bijzondere voorwaarden bestonden onder andere uit een meldplicht en een ambulante behandeling. De rechtbank vindt dat de man een kans moet krijgen om te tonen dat hij zijn leven op orde heeft en dat hij dat ook zelf op orde kan houden. Om die reden legde de rechtbank een straf op gelijk aan de eis van de officier van justitie, maar zonder bijzondere voorwaarden. Het is aan de man om te laten zien dat hij die verantwoordelijkheid kan dragen.

De volledige uitspraak wordt binnenkort gepubliceerd.

Uitspraken