Voorwaardelijke celstraf voor mishandeling en bedreiging dochter en echtgenote

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Voorwaardelijke celstraf voor mishandeling en bedreiging dochter en echtgenote
Zutphen, 22 augustus 2016

Een 59-jarige Apeldoorner die veroordeeld is wegens bedreiging en mishandeling van zijn echtgenoot en dochter en vernieling kreeg een voorwaardelijke celstraf van 4 maanden opgelegd. Daarnaast kreeg de man ook een werkstraf van 180 uur opgelegd.

De man heeft zich gedurende een lange periode schuldig gemaakt aan het mishandelen en bedreigen van zijn echtgenote en dochter. Ook heeft hij de kleding van zijn echtgenote vernield.

Lagere straf dan geëist door officier van justitie

Bij de strafmaat heeft de rechtbank rekening gehouden met het blanco strafblad van de man. De rechtbank legde een lagere voorwaardelijk gevangenisstraf op dan de officier van justitie eiste, omdat zij van oordeel is dat de opgelegde voorwaardelijke gevangenisstraf voldoet als stok achter de deur.

Bijzondere voorwaarden en schadevergoeding

Aan de voorwaardelijke gevangenisstraf zijn bijzondere voorwaarden gekoppeld. De man heeft een meldplicht bij de reclassering, een contactverbod met zijn echtgenote en een locatieverbod voor Arnhem. De bijzondere voorwaarden zijn direct uitvoerbaar. Daarnaast moet de Apeldoorner een werkstraf van 180 uur uitvoeren. Tot slot moet de man zijn echtgenote een bedrag van 1.519,80 euro aan schadevergoeding betalen.

De volledige uitspraak wordt binnenkort gepubliceerd.

Uitspraken

Meest gelezen berichten