Voorwaardelijke gevangenisstraf Nijmegenaar voor mishandeling partner

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Voorwaardelijke gevangenisstraf Nijmegenaar voor mishandeling partner
Arnhem, 07 oktober 2016

De rechtbank veroordeelde een 24-jarige man uit Nijmegen voor het mishandelen van zijn partner tot een voorwaardelijke gevangenisstraf van 3 maanden.

De man heeft haar geslagen, een kopstoot gegeven en met een mes haar heup verwond. De Nijmegenaar was al eerder voor mishandeling veroordeeld. Uit onderzoek blijkt dat sprake is van persoonlijkheidsproblematiek. Hierdoor is hij verminderd toerekeningsvatbaar. De man is momenteel in behandeling om aan zijn problematiek te werken. De rechtbank hield hier in haar strafoplegging rekening mee. 

Bijzondere voorwaarden

Aam de voorwaardelijke straf zijn bijzondere voorwaarden gekoppeld. Zo moet de man zich melden bij de reclassering, mag hij geen alcohol drinken en moet hij zich (blijven) behandelen voor zijn agressie- en persoonlijkheidsproblematiek.

Uitspraken

Meest gelezen berichten