Voorwaardelijke gevangenisstraf en werkstraf 240 uur voor verkrachting

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Voorwaardelijke gevangenisstraf en werkstraf 240 uur voor verkrachting
Arnhem , 05 augustus 2015

De rechtbank Gelderland heeft vandaag een 29-jarige man veroordeeld wegens verkrachting. Hij kreeg een gevangenisstraf van 180 dagen opgelegd. Hiervan zijn 179 dagen voorwaardelijk met een proeftijd van 3 jaar. Daarnaast moet de man een werkstraf van 240 uur voldoen.

Slachtoffer met verstandelijke beperking

 De rechtbank vindt bewezen dat de man op 6 september 2014 in Nijmegen tijdens een massage met zijn vingers binnen is gedrongen in het lichaam van een 21-jarige vrouw met een verstandelijke beperking. Verdachte heeft het feit ontkend, maar de verklaring van het slachtoffer wordt in voldoende mate wordt ondersteund door getuigenverklaringen.

Passend

De eis van officier van justitie van een gevangenisstraf van 24 maanden vindt de rechtbank niet in lijn met straffen die in vergelijkbare zaken worden opgelegd. De opgelegde straf vindt ze passend en in overeenstemming met het de omstandigheden waaronder het feit is begaan en de persoonlijke omstandigheden van de man, die verder geen strafblad heeft. 
 
 

Uitspraken

Meest gelezen berichten