Voorwaardelijke gevangenisstraf en taakstraf voor schoppen Apeldoorner

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Voorwaardelijke gevangenisstraf en taakstraf voor schoppen Apeldoorner
Zutphen, 09 april 2014

De rechtbank heeft een verdachte veroordeeld voor het plegen van openlijk geweld. Verdachte en zijn vriend (medeverdachte) werden geconfronteerd met een provocerende opmerkingen van een persoon. De vriend van verdachte heeft deze persoon op de grond geduwd en geslagen. Vervolgens heeft verdachte hem tot twee keer toe hard getrapt in de richting van zijn hoofd. Hiermee heeft verdachte het slachtoffer blootgesteld aan de kans op ernstig letsel.

De rechtbank acht het primair (poging doodslag) en het subsidiair (zware mishandeling) tenlastegelegde niet bewezen en heeft verdachte daarvan vrijgesproken.

De rechtbank heeft verdachte veroordeeld tot een voorwaardelijke gevangenisstraf voor de duur van één maand en tot een taakstraf van 180 uren, te vervangen door 90 dagen hechtenis.

Vonnis medeverdachte ECLI:NL:RBGEL:2014:2401

Meest gelezen berichten