Voorwaardelijke taakstraf voor mishandeling in Nijmegen

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Voorwaardelijke taakstraf voor mishandeling in Nijmegen
Arnhem, 25 november 2015

Een 23-jarige man uit Kleve (Duitsland) is veroordeeld tot een voorwaardelijke werkstraf van 80 uur met een proeftijd van 2 jaar opgelegd voor het mishandelen van 2 personen.

Mishandeling voor politiebureau

De man heeft voor het politiebureau in Nijmegen 2 broers in het gezicht geslagen en getrapt. De aanleiding daarvoor zou een mishandeling van hun zus, de ex-partner van de man, zijn geweest.

Geslaagd beroep op noodweer

Van de mishandeling van de zus is de man uit Kleve vrijgesproken. Als gevolg van een geslaagd beroep op noodweer heeft de rechtbank hem van het slaan in het gezicht van de broers ontslagen van alle rechtsvervolging. Het noodweerverweer strekt niet zover dat hij de broers ook tegen het gezicht heeft mogen trappen. 

Bij de strafoplegging houdt de rechtbank er rekening mee dat de man nooit eerder is veroordeeld en dat hij in eerste instantie door de 2 broers werd belaagd.

Uitspraken

Meest gelezen berichten