Voorwaardelijke werkstraf voor bedreigingen en mishandeling echtgenote

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Voorwaardelijke werkstraf voor bedreigingen en mishandeling echtgenote
Zutphen, 10 november 2014

De rechtbank heeft een 48-jarige man uit Elspeet veroordeeld voor bedreigingen en mishandeling van zijn echtgenote. De man heeft regelmatig geweld gebruikt tegen zijn echtgenote en heeft haar daarnaast met de dood bedreigd.

Huidige situatie

De relatie tussen de man en zijn echtgenote is inmiddels hersteld. Het contact met zijn kinderen is ook beter. De man is samen met zijn vrouw in therapie en na deze therapie zal hij een individuele behandeling volgen. 

Voorwaardelijke werkstraf

Gelet op de houding van de verdachte tijdens de behandeling van deze zaak en zijn financiële situatie ziet de rechtbank af van het opleggen van een gedeeltelijk onvoorwaardelijke werkstraf die door de officier van justitie was geëist. Om te bevorderen dat de man voortaan in vergelijkbare situaties voor een andere, niet gewelddadige, oplossing kiest en ter preventie legt de rechtbank wel een voorwaardelijke werkstraf van 50 uur op. Mocht deze werkstraf in de toekomst worden opgelegd en deze wordt niet uitgevoerd, dan geldt een vervangende gevangenisstraf van 25 dagen met aftrek van het voorarrest. Er is een proeftijd van twee jaar opgelegd. 

Bijzondere voorwaarden

Naast de voorwaardelijke werkstraf krijgt de man een aantal bijzondere voorwaarden opgelegd. Hij heeft een meldplicht en moet een ambulante behandeling bij Kairos of een vergelijkbare ambulante forensische zorginstelling ondergaan.

Meest gelezen berichten