Voorwaardelijke werkstraf politieagent na schietincident

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Voorwaardelijke werkstraf politieagent na schietincident
Arnhem, 05 juli 2016

De rechtbank veroordeelde een 33-jarige man uit Apeldoorn tot een voorwaardelijke werkstraf van 25 uur. Aan deze straf hangt een proeftijd van 1 jaar. De man - een politieagent – heeft zich schuldig gemaakt aan een poging tot toebrengen van zwaar lichamelijk letsel. 

Achtervolging

In de nacht van 8 op 9 januari 2015 heeft de agent na een achtervolging het slachtoffer in zijn voet geschoten om hem aan te houden. Volgens de rechtbank heeft de man daarbij niet volgens de Ambtsinstructie gehandeld. Ook was er geen sprake van een (dreigende) noodweersituatie. De daarop gerichte verweren zijn door de rechtbank verworpen.

Lagere straf

De officier van justitie had een voorwaardelijke werkstraf van 50 uur geëist. De straf valt lager uit, omdat de zaak volgens de rechtbank veel te lang heeft gelegen. Ook de meldkamers hebben gefaald. Tot slot is rekening gehouden met de rol van de vluchtende persoon zelf.

Uitspraken

Meest gelezen berichten