Voorwaardelijke werkstraf voor stelen gereedschap uit bedrijfsauto

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Voorwaardelijke werkstraf voor stelen gereedschap uit bedrijfsauto
Zutphen, 13 februari 2015

De rechtbank Gelderland heeft vandaag een 23-jarige man veroordeeld tot een voorwaardelijke werkstraf voor het stelen van gereedschap uit een bedrijfsauto in Elburg.

Leven gebeterd

De man is na dit delict in 2013 opgenomen geweest in De Hoop GGZ. Dit heeft zijn leven goed gedaan. Zo stopte hij met drugsgebruik en nam hij afscheid van zijn foute vriendengroep. Inmiddels heeft hij met een relatie en werk een stabiele levensomgeving gecreëerd.

Stok achter de deur

De rechtbank heeft rekening gehouden met het feit dat de man in april 2014 80 uur werkstraf had gekregen. In theorie had deze zaak op die zitting kunnen staan. De wet verplicht de rechtbank daar rekening mee te houden. De rechtbank ziet nu geen meerwaarde om nogmaals een onvoorwaardelijke straf op te leggen. Om de ernst van het feit te benadrukken vindt de rechtbank het wel passend om een voorwaardelijk werkstraf van 40 uur op te leggen. Deze voorwaardelijke werkstraf geldt dan ook als stok achter de deur om de man ervan te weerhouden om in de toekomst strafbare feiten te plegen. Gelet op de tijd die inmiddels is verstreken, is aan de straf een proeftijd van één jaar verbonden. 

Meest gelezen berichten