Voorwaardelijke werkstraf voor bezit 10 kilo hennep

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Voorwaardelijke werkstraf voor bezit 10 kilo hennep
Arnhem, 24 mei 2017

De rechtbank heeft een 64-jarige man uit Groenlo veroordeeld voor het in bezit hebben van 10 kilo hennep. De man kreeg een geheel voorwaardelijke werkstraf van 80 uur opgelegd.

Idealistisch doel

Illustratieve afbeelding

De opbrengst was afkomstig van vijf planten uit zijn tuin en van zelfgekweekte hennep van anderen. Zij hadden hun hennep bij de man geknipt en neergelegd om te drogen. De man wilde van de hennep medicinale hennepolie laten maken. Dit wilde hij gebruiken voor het verlichten van pijn bij kankerpatiënten. Het samen met anderen aanwezig hebben van zo’n grote hoeveelheid hennep is strafbaar.

Strafoplegging

De officier van justitie eiste een werkstraf van 120 uur en 2 weken voorwaardelijke gevangenisstraf. De rechtbank heeft rekening gehouden met het feit dat een deel van de hennep nog nat was en daardoor zwaarder weegt. Ook heeft de man volgens de rechtbank niet bijgedragen aan criminaliteit die vaak samen gaat met het kweken van hennep. Daarnaast heeft de rechtbank rekening gehouden met een aantal andere persoonlijke omstandigheden van de man.

Uitspraken

Meest gelezen berichten