Laden...

Vrachtwagenchauffeur schuldig aan ongeval in Terwolde

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Vrachtwagenchauffeur schuldig aan ongeval in Terwolde
Zutphen, 07 november 2014

De rechtbank Gelderland heeft een vrachtwagenchauffeur veroordeeld tot een werkstraf van 180 uur in verband met een dodelijk ongeluk. Ook mag hij zes maanden geen voertuig besturen. 

De chauffeur heeft in mei vorig jaar op een T-splitsing in Terwolde een dodelijk ongeval veroorzaakt. Hij wilde vanuit de Kuiperstraat rechts afslaan de Deventerweg, een voorrangsweg, op. Hierbij is de 17-jarige fietser Tamara Kiesbrink om het leven gekomen. 

Niet waargenomen

De bestuurder had bij het oprijden van de T-splitsing de fietser, komend van links op de Deventerweg, helemaal niet waargenomen. De chauffeur heeft weliswaar naar links en rechts gekeken, maar hij had vooral aandacht voor het van rechts komende verkeer op de voorrangsweg. Hij liet daarbij zijn truck met aanhanger langzaam doorrollen. De rechtbank spreekt van een verwijtbare onvoorzichtigheid. 

Bij de oplegging van de straf heeft de rechtbank rekening gehouden met het blanco strafblad van de man en de omstandigheid dat hij de gevolgen van het ongeval die hij niet heeft gewild, zijn verdere leven met zich mee moet dragen.