Laden...

Vrijspraak Arnhemmer van bedreigen en opsluiten vrouw

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Vrijspraak Arnhemmer van bedreigen en opsluiten vrouw
Arnhem, 08 maart 2016

De rechtbank Gelderland heeft een 33-jarige man uit Arnhem vrijgesproken van vrijheidsbeneming en bedreiging van zijn vrouw.

Opsluiting in echtelijke woning

De Arnhemmer werd ervan verdacht dat hij zijn vrouw in hun woning had opgesloten en dat hij haar zou hebben bedreigd. Volgens de rechtbank is niet bewezen dat de man zijn vrouw had opgesloten of in elk geval dat de vrouw niet over een sleutel beschikte om de echtelijke woning te verlaten. Ook kon niet worden bewezen dat de man zijn vrouw met een mes of op een andere manier had bedreigd om te voorkomen dat zij de woning zou verlaten.

Onvoldoende overtuigend bewijs

De officier van justitie was van oordeel dat de aangifte van de vrouw voldoende werd ondersteund door de overige bewijsmiddelen. Daarom eiste het Openbaar Ministerie onder andere een voorwaardelijke celstraf van 114 dagen, een werkstraf van 60 uur en een contact- en locatieverbod met de vrouw. De rechtbank gaat hier niet in mee en vindt dat er onvoldoende overtuigende bewijsmiddelen zijn.

De volledige uitspraak wordt binnenkort gepubliceerd.

Uitspraken

Meest gelezen berichten