Laden...

Vrijspraak militair voor wurgingspoging en huiselijk geweld

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Vrijspraak militair voor wurgingspoging en huiselijk geweld
Arnhem, 26 mei 2014

Een 53-jarige militair uit Alkmaar is vrijgesproken van poging tot zware mishandeling van zijn vrouw door verwurging en van ander huiselijk geweld tegen haar en haar kinderen.

Bijten

De vrouw verklaarde dat zij tijdens een ruzie werd aangevallen en gewurgd door haar man en dat zij hem heeft moeten bijten om los te komen. De militair stelde juist dat zijn vrouw hem aanviel, sloeg en beet en dat hij haar alleen maar van zich af heeft gehouden door zijn hand ter hoogte van haar sleutelbeen, mogelijk de hals, te plaatsen.

Letsel

Bij beiden is letsel aangetroffen, zowel een bijtwond aan de buitenkant van de onderarm van de militair als plekken aan één kant van de hals van de vrouw. Dit letsel past echter in beide scenario’s en geeft onvoldoende informatie over welk scenario het meest waarschijnlijk is, waarbij moet worden aangetekend dat de plek van de bijtwond bij verdachte niet voor de hand ligt als die tijdens een verwurgingspoging zou zijn ontstaan. Nu er onvoldoende bewijs is dat uitsluitsel zou kunnen geven, heeft de militaire kamer de militair vrijgesproken.

Huiselijk geweld

Ten aanzien van het overige tenlastegelegde huiselijk geweld zijn verklaringen afgelegd door de vrouw en haar kinderen. Maar deze sluiten op de essentiële punten onvoldoende op elkaar aan, zodat de militaire kamer ook voor deze feiten tot het oordeel komt dat deze niet wettig en overtuigend bewezen kunnen worden en de militair ook daarvan is vrijgesproken.

De volledige uitspraak is via onderstaand ECLI-nummer te lezen.