Laden...

Vrijspraak mislukte overval Spar Zutphen

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Vrijspraak mislukte overval Spar Zutphen
Zutphen, 22 juni 2017

De rechtbank Gelderland sprak een 41-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats vrij van betrokkenheid bij de mislukte overval bij de Spar supermarkt in Zutphen. Volgens de rechtbank is er onvoldoende wettig bewijs dat de man de dader is. 

Op 7 januari 2017 is geprobeerd de Spar aan het Stationsplein in Zutphen te overvallen. De supermarkt stelde de camerabeelden van het incident ter beschikking aan de politie. Meerdere mensen verklaarden de man op deze beelden te herkennen. De man werd vervolgens aangehouden.

Herkenningen staan op zichzelf

Volgens de rechtbank is iedere herkenning op zichzelf staand onvoldoende betrouwbaar of onvoldoende concreet om als bewijs te kunnen dienen. Daarom kunnen de herkenningen ook in onderlinge samenhang niet leiden tot bruikbaar bewijs. Ook is voor de rechtbank relevant dat uit onderzoek van de telefoongegevens, bankrekening en OV-chipkaart van de man geen informatie naar voren komt waaruit volgt dat hij vlak voor, tijdens of na de overval in Zutphen is geweest.  

Uitspraken

Meest gelezen berichten