Laden...

Vrijspraak poging overval cafetaria Nijmegen en medeplichtigheid poging inbraak

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Vrijspraak poging overval cafetaria Nijmegen en medeplichtigheid poging inbraak
Arnhem, 01 oktober 2014

De rechtbank heeft vandaag een 21-jarige man uit Nijmegen vrijgesproken van poging overval op een cafetaria in Nijmegen eind 2012. Het bewijs komt neer op een door aangeefster gegeven algemeen signalement van de dader en op twee 'de auditu' (‘van horen zeggen’) verklaringen van getuigen, waarop wat betreft betrouwbaarheid het een en ander valt af te dingen. Er is daarnaast geen enkel direct bewijs dat de man betrokken zou zijn geweest bij de overval op de cafetaria.

Geen bewijs

De rechtbank vindt dat ook niet bewezen kan worden dat de man medeplichtig is geweest aan een poging tot inbraak in maart 2013 in Bergharen. Hoewel de man zich niet gedistantieerd heeft toen hij hoorde wat zijn vrienden van plan waren, is er voor het overige in het dossier geen bewijs dat hij meer heeft gedaan dan het enkel in de auto zitten wachten tot zij terugkwamen. Dit is onvoldoende voor het bewijs dat verdachte opzettelijk behulpzaam is geweest bij de poging tot inbraak.

Meest gelezen berichten