Laden...

Vrijspraak voor taxichauffeur

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Vrijspraak voor taxichauffeur
Arnhem, 12 december 2014

De rechtbank Gelderland heeft een 65-jarige (regio-)taxichauffeur vrijgesproken van het plegen van ontucht met een verstandelijk gehandicapte vrouw. Hij zou dit gedaan hebben in de relatie zorgverlener en cliënt. Het OM heeft niet bewezen dat hij werkzaam was in de gezondheidszorg en/of maatschappelijke zorg en de vrouw aan zijn hulp en/of zorg was toevertrouwd.

In de wet wordt een patiënt beschermt tegen misbruik van het psychisch overwicht dat de hulpverlener op hem heeft. Maar ook tegen misbruik van de afhankelijke positie en het vertrouwen van die hulpverlener.

Geen sprake van relatie hulpverlener en patiënt

Het dossier biedt naar het oordeel van de rechtbank geen aanknopingspunt om te kunnen vaststellen dat sprake was van een relatie als die tussen hulpverlener en patiënt, of een vergelijkbare afhankelijkheidsrelatie.
Het OM heeft dit wel op die manier tenlastegelegd. Omdat er geen wettig bewijs met betrekking tot deze bestanddelen is, heeft de rechtbank verdachte vrijgesproken.

Meest gelezen berichten