Laden...

Vrijspraak van ontucht voor 19-jarige

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Vrijspraak van ontucht voor 19-jarige
Arnhem, 22 januari 2016

Vaststaat dat de verdachte eind 2014, toen hij net 18 jaar was, seks heeft gehad met het toen 14-jarige meisje. Maar de rechtbank vindt dat in dit geval geen ontucht.

Leeftijd

Volgens de rechtbank is het verschil in leeftijd niet dusdanig groot dat het plegen van seksuele handelingen altijd als ontuchtig is aan te merken. De rechtbank heeft vastgesteld dat de man een net meerderjarige thuiswonende scholier betrof, dat hij en het meisje (dag)onderwijs volgden op dezelfde school en dat zij zich in die zin in dezelfde fase van hun leven bevonden.

Experimenteren

De rechtbank leidt hieruit af dat geen sprake is van een ongelijkwaardigheid tussen de man uit Doetinchem en het meisje. De rechtbank heeft verder overwogen dat het niet ongebruikelijk of uitzonderlijk is dat er seksueel contact is tussen jongeren zonder dat sprake is van een affectieve relatie en dat het algemeen bekend is dat jongeren in deze levensfase experimenteren, ook wat betreft seks.

Norm

Dit is niet per definitie in strijd met de sociaal-ethische norm en als ontuchtig aan te merken. Niet is gebleken dat de seks tussen de man en het meisje onvrijwillig was. De rechtbank komt tot de conclusie dat de seksuele handelingen in dit geval niet in strijd zijn met de sociaal-ethische norm.

Uitspraken

Meest gelezen berichten