Laden...

Vrijspraak van schuld aan dodelijk verkeersongeval in Haaften

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Vrijspraak van schuld aan dodelijk verkeersongeval in Haaften
Arnhem , 12 juni 2015

Een 27-jarige man uit ’s-Hertogenbosch is door de rechtbank vrijgesproken van ‘aanmerkelijke schuld’ aan een verkeersongeval met dodelijke afloop op 12 juli 2014 in Haaften.

De rechtbank gaat er van uit dat de 27-jarige man als bestuurder van een personenauto een stuurbeweging maakte, nadat een mede-inzittende tegen de rechterarm van de bestuurder is aangekomen. Door die stuurbeweging is de auto van de weg geraakt, met het fatale ongeval als gevolg.

Omdat er te veel twijfel bestaat over de kracht waarmee de arm van de 27-jarige bestuurder is geraakt, blijft onzeker hoe zwaar het verwijt is dat de bestuurder kan worden gemaakt. Daarom wordt hij vrijgesproken van schuld in de zin van een aanmerkelijk verwijtbare gedraging. Dat de 27-jarige man ook bier had gedronken voordat hij de auto bestuurde, in een op zichzelf niet-strafbare hoeveelheid, maakt dit niet anders.

Wel veroordeelt de rechtbank de 27-jarige man tot een geldboete en een voorwaardelijke rijontzegging voor het veroorzaken van gevaar op de weg, omdat hij als bestuurder zijn auto niet voldoende onder controle heeft gehouden.

De volledige uitspraak is via onderstaand ECLI-nummer te lezen.

Uitspraken