Laden...

Vrijspraak voor bezit verboden vuurwerk

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Vrijspraak voor bezit verboden vuurwerk
Arnhem, 13 juli 2017

De rechtbank Gelderland heeft een 42-jarige man uit Beek Ubbergen vrijgesproken van het, al dan niet samen met een ander, bezitten van een grote hoeveelheid professioneel vuurwerk.

Vuurwerk, vrijspraak, strafzaak, rechtbank gelderland

Na een anonieme melding werd in een bedrijfshal in Groesbeek op 9 juni 2014 een groot aantal dozen met verboden vuurwerk aangetroffen. Het ging om 80 lawinepijlen, 3400 vlinders en 1776 Flash Bangers. Het vuurwerk is in beslag genomen en vernietigd.

De bedrijfshal werd door de man uit Beek Ubbergen gehuurd en hij had de dozen op de vliering zien staan. Er is echter vast komen te staan dat ook anderen van de bedrijfsruimte gebruik maakten, dan wel konden maken. Dit was ook het geval in de periode rondom het aantreffen van het vuurwerk. Het kwam ook voor dat anderen zaken op de vliering opsloegen. Het is mogelijk dat anderen het vuurwerk er, zonder dat de man het wist, hebben neergezet en dat de man er pas tijdens de politiecontrole achter kwam dat er vuurwerk in de dozen zat, zoals hij op zitting verklaarde.

Uitspraken

Meest gelezen berichten