Laden...

Vrijspraak voor diefstal met geweld Videoland Arnhem

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Vrijspraak voor diefstal met geweld Videoland Arnhem
Arnhem, 26 juni 2014

De rechtbank Gelderland heeft vandaag vijf mannen uit Arnhem, Ede, Hurwenen en Haaften vrijgesproken van het gezamenlijk begaan van diefstal met geweld bij videotheek Videoland in Arnhem en een woning in Horssen. Ook zijn de mannen vrijgesproken van het gezamenlijk begaan van diefstal met braak en het gijzelen, bedreigen en mishandelen van de eigenaar van de videotheek. 

Onvoldoende bewijs

De rechtbank is ten aanzien van één Arnhemmer van oordeel dat in het dossier onvoldoende bewijs zit om te oordelen dat hij degene was die drugs heeft afgeleverd bij de eigenaar van de videotheek. Ten aanzien van de andere mannen is niet komen vast te staan dat zij tegen de eigenaar van de videotheek - in zijn zaak of op weg naar een woning in Horssen- dwang of geweld hebben toegepast of hem hebben bedreigd. Hen werd daarnaast verweten dat zij een kluis in de woning in Horssen zonder toestemming van de eigenaar hebben open geslepen. Uit het dossier blijkt onvoldoende dat de mannen wisten dat de kluis niet van de eigenaar van de videotheek was, maar van zijn vader. Niet kan worden uitgesloten dat zij in de veronderstelling waren dat zij de kluis met toestemming van de rechtmatige eigenaar open slepen. Om die reden heeft de rechtbank de mannen vrij gesproken. De aangifte van de eigenaar van de videotheek en de verklaringen van de mannen spreken elkaar tegen en in het dossier zit onvoldoende bewijs dat steun biedt aan de verklaring van aangever. 

Veroordeling voor bezit vuurwapen

Tegen de man uit Haaften diende ook een andere zaak. De rechtbank heeft hem in die zaak wegens het bezitten van een vuurwapen en munitie en het opzettelijk onder zich hebben van een auto waarvan hij wist dat deze gestolen was, veroordeeld tot een gevangenisstraf van zes maanden.