Laden...

Vrijspraak voor woningoverval in Arnhem

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Vrijspraak voor woningoverval in Arnhem
Arnhem, 02 maart 2016

Een 27-jarige man uit België is vrijgesproken van een woningoverval in Arnhem. Dit was ook door de officier van justitie geëist.

Bedreiging met mes

Op 3 september 2014 vond er een woningoverval plaats, waarbij een man onder bedreiging met een mes is gedwongen om zijn gebruikersnaam en wachtwoord van zijn internetbankieren af te geven. Met deze gegevens is via de laptop van het slachtoffer geld overgemaakt van de ene naar de andere rekening van de man. Vervolgens moest het slachtoffer zijn pincode afgeven en is er met de pinpas van het slachtoffer een bedrag van 800 euro gepind.  

DNA enige bewijs

In de woning van het slachtoffer is DNA van de man aangetroffen. Het DNA is het enige bewijs in deze zaak. Volgens de man uit België is hij nooit in het huis van het slachtoffer geweest, maar een derde persoon wel. Het slachtoffer is namelijk de boekhouder van deze derde persoon. Volgens de man uit België dragen hij en de derde man regelmatig elkaars kleding. De rechtbank kan niet uitsluiten dat dit DNA door middel van overdracht in de woning terecht is gekomen. Bovendien komt het door een getuige gegeven signalement niet overeen met het uiterlijk van de man. Hierdoor kan niet wettig en overtuigend worden bewezen dat de man uit België de overval heeft gepleegd.

Uitspraken