Laden...

Vrouw en 2 mannen veroordeeld voor gijzeling en diefstal met geweld

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Vrouw en 2 mannen veroordeeld voor gijzeling en diefstal met geweld
Arnhem, 16 juni 2017

De rechtbank veroordeelde een 32-jarige vrouw en 2 mannen van 37 en 47 jaar, allen uit Arnhem, tot gevangenisstraffen voor gijzeling en diefstal met geweld. De vrouw kreeg een gevangenisstraf van 16 maanden, waarvan 4 voorwaardelijk opgelegd. De mannen kregen 16 maanden gevangenisstraf, waarvan 6 voorwaardelijk.

In de nacht van 26 op 27 november 2016 was het slachtoffer in de slaapkamer van de woning van de vrouw om te chillen en drugs te gebruiken. Op zeker moment komt de vriend van de vrouw binnen, korte tijd later gevolgd door de tweede man. Het slachtoffer, die aanstalten maakte om te vertrekken, werd tegengehouden waarna hij zich volledig heeft moeten uitkleden en werd gefouilleerd. Ook is in zijn kleding gezocht naar goederen. De mobiele telefoon en portemonnee, waarin diverse pasjes zaten, zijn met het nodige geweld ontvreemd.

Eis officier van justitie

De officier van justitie eiste dat de oudste man zou worden veroordeeld tot een gevangenisstraf van 18 maanden, waarvan 6 maanden voorwaardelijk. Tegen de beide medeverdachten eiste de officier van justitie een straf van 16 maanden, waarvan 6 voorwaardelijk. Steekhoudende argumenten waarom de oudste man een hogere straf opgelegd zou moeten krijgen dan zijn mededaders hoorde de rechtbank niet. De rechtbank ziet niet waarom deze man een hogere straf zou moeten krijgen dan zijn mededaders. 

Bij het bepalen van de straf voor de vrouw hield de rechtbank rekening met de persoonlijke omstandigheden van de vrouw, met name met de eerdere (recente) veroordelingen van de vrouw voor geweldsdelicten. De rechtbank vindt dat de eis van de officier van justitie geen recht doet aan de ernst van de feiten. De rechtbank legt dan ook een hogere straf op in de vorm van een lager voorwaardelijk strafdeel.  

Schadevergoeding

Tot slot moeten de vrouw en 2 mannen een schadevergoeding van 750 euro betalen aan het slachtoffer.

Uitspraken

Meest gelezen berichten