Laden...

Vrouw krijgt celstraf voor bestelen bejaarde vrouw

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Vrouw krijgt celstraf voor bestelen bejaarde vrouw
Arnhem, 29 september 2017

De rechtbank veroordeelde een 41-jarige vrouw uit Turkije voor het bestelen van een inmiddels overleden bejaarde vrouw uit Renkum. Zij kreeg een gevangenisstraf van 1 jaar opgelegd. Haar 42-jarige Turkse echtgenoot, die werd verdacht van het medeplegen of in elk geval behulpzaam zijn bij deze diefstallen, werd vrijgesproken.

De vrouw was werkzaam als huishoudster en verzorgster van het slachtoffer. Tussen 27 april 2011 en 28 juli 2011 pinde de vrouw grote bedragen van bankrekeningen van het slachtoffer en heeft zij sieraden van het slachtoffer - die zij voor het slachtoffer zou opslaan - niet aan haar teruggeven. Omdat het slachtoffer ziek werd, kreeg de vrouw een volmacht om geldhandelingen voor het slachtoffer te verrichten. De vrouw zorgde ervoor dat het slachtoffer geen post meer kreeg en isoleerde het slachtoffer van haar familie. Zo bracht de vrouw het slachtoffer na een opname in het ziekenhuis in een ander verzorgingstehuis onder dan het slachtoffer wilde. In de tussentijd stal de vrouw de complete opbrengst van de verkoop van het huis van het slachtoffer en deed zij voor eigen gebruik diverse boodschappen en geldopnames met de pinpas van het slachtoffer. Bovendien wilde de vrouw het slachtoffer niet vertellen waar zij na de verkoop van de woning van het slachtoffer haar spullen had opgeslagen. Vervolgens is de vrouw via België naar Turkije vertrokken, zonder te reageren op de berichten van het slachtoffer. Toen de spullen eenmaal waren teruggevonden bleken de sieraden van het slachtoffer weg te zijn. 

Strafoplegging

De rechtbank heeft bij het opleggen van de straf rekening gehouden met het stelselmatige en berekenende handelen van de vrouw. Daarnaast was het slachtoffer afhankelijk en kwetsbaar, waardoor sprake is van schokkende strafbare feiten. 

Vrijspraak

De echtgenoot van de vrouw is vrijgesproken, omdat niet bewezen is dat hij betrokken was bij de diefstal van geld en het niet teruggeven van de sieraden. 

De volledige uitspraak wordt binnenkort gepubliceerd

Uitspraken

Meest gelezen berichten