Laden...

Vrouw naar psychiatrisch ziekenhuis voor brandstichting

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Vrouw naar psychiatrisch ziekenhuis voor brandstichting
Zutphen, 03 november 2017

De rechtbank heeft bepaald dat een 44-jarige vrouw uit Winterswijk in een psychiatrisch ziekenhuis wordt geplaatst. Zij heeft zich schuldig gemaakt aan brandstichting.

Op 26 mei 2017 stichtte de vrouw opzettelijk brand op het terras van haar appartement in Winterswijk. Door de brand ontstond schade aan het terras, de muur en het raam van de woning. Ook zijn verschillende tuinmeubels geheel of gedeeltelijk verbrand. Dankzij alerte bewoners is erger voorkomen. Daarnaast zorgde de brand voor onrust bij de buurtbewoners.

Brand kan vrouw niet worden toegerekend

Bij de vrouw is een ziekelijke stoornis en een gebrekkige geestelijke ontwikkeling geconstateerd. Door deze problematiek bij de vrouw kan de brand haar niet worden toegerekend. Daarom kan de vrouw geen straf worden opgelegd. Wel heeft de rechtbank haar een maatregel opgelegd in de vorm van een opname in een psychiatrisch ziekenhuis.

Uitspraken