Laden...

Vrouw uit Aalten bestraft voor amfetaminehandel

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Vrouw uit Aalten bestraft voor amfetaminehandel
Zutphen, 18 mei 2017

De rechtbank Gelderland veroordeelde een 38-jarige vrouw uit Aalten voor het handelen in amfetamine. Daar maakte zij zich schuldig aan het helen van een breekhamer. De vrouw kreeg een gevangenisstraf van 140 dagen, waarvan 55 voorwaardelijk en werkstraf van 120 uur opgelegd.

De vrouw handelde tussen oktober 2016 en januari 2017 in amfetamine. Het helen van de breekhamer vond plaats in november 2016.

Lagere straf

De straf valt lager uit dan door het Openbaar Ministerie (OM) was geëist. Het OM eiste namelijk een celstraf van 245 dagen, waarvan 160 voorwaardelijk en een werkstraf van 200 uur. Bij het bepalen van de straf heeft de rechtbank onder meer rekening gehouden met het feit dat de handel in drugs een kortere heeft plaatsgevonden dan waar de officier van justitie in haar eis vanuit is gegaan.

Niet cel in

De vrouw heeft al 85 dagen in voorarrest gezeten, dus zij hoeft niet meer terug naar de gevangenis. Naast de opgelegde werkstraf moet zij zich laten behandelen. Daarnaast mag zij de komende 2 jaar niet naar Winterswijk toe.

De volledige uitspraak wordt binnenkort gepubliceerd.

Uitspraken

Meest gelezen berichten