Laden...

Vrouw uit Apeldoorn veroordeeld voor diefstal van hulpbehoevenden

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Vrouw uit Apeldoorn veroordeeld voor diefstal van hulpbehoevenden
Arnhem, 20 juni 2016

Een 49-jarige vrouw uit Apeldoorn is door de rechtbank veroordeeld tot een werkstraf van 240 uur en een voorwaardelijke gevangenisstraf van drie maanden wegens verduistering en diefstallen.

Werkstraf van 240 uur en voorwaardelijke gevangenisstraf

De Apeldoornse heeft verschillende diefstallen gepleegd waarbij zij spullen heeft weggenomen uit de woningen. Twee van de slachtoffers kende de vrouw persoonlijk en zij mocht daar dan ook in huis komen. Eén van de slachtoffers was ziek en op het moment dat het slachtoffer in het ziekenhuis was, heeft de vrouw allerlei voorwerpen uit zijn woning weggenomen. De vrouw moet dit slachtoffer een schadevergoeding betalen. Voor alle feiten samen wordt een werkstraf van 240 uur en een voorwaardelijke gevangenisstraf voor de duur van drie maanden opgelegd.

Misbruik vertrouwen

De rechtbank neemt het de vrouw met name kwalijk dat zij misbruik heeft gemaakt van het in haar gestelde vertrouwen. Daarom krijgt ze een hogere straf opgelegd dan geëist door de officier van justitie.

Uitspraken

Meest gelezen berichten