Laden...

Vrouw veroordeeld voor kweken hennep in woning Oosterwolde

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Gelderland > Nieuws > Vrouw veroordeeld voor kweken hennep in woning Oosterwolde
Zutphen, 24 mei 2016

De rechtbank veroordeelde een 51-jarige vrouw uit Schalkhaar omdat zij zich in 2014 samen met de medeverdachten schuldig heeft gemaakt aan het kweken van een aanzienlijke hoeveelheid hennep in een woning in Oosterwolde. Zij kreeg een voorwaardelijke gevangenisstraf van 3 maanden en een werkstraf van 180 uur opgelegd. Ook haar 33-jarige zoon kreeg een werkstraf van 120 uur opgelegd voor betrokkenheid bij een hennepkwekerij in Weesp.

Brandgevaar

Voor de hennepkwekerij werd elektriciteit op illegale wijze afgenomen. Hierdoor is niet alleen de elektriciteitsleverancier benadeeld, maar is ook een potentieel brandgevaarlijke situatie in haar woonomgeving ontstaan. In de woning zijn door de inrichting van de kwekerij muren, vloeren, deuren en een toilet/badkamer vernield.

Vordering niet-ontvankelijk

De eigenaar van de woning had schadevergoeding gevorderd. Deze vordering is niet-ontvankelijk verklaard omdat er ook al een procedure bij de burgerlijke rechter loopt.

Zoon ook veroordeeld

De 33-jarige zoon van de vrouw is eveneens veroordeeld omdat hij behulpzaam is geweest bij het telen van hennep in een woning in Weesp. De Deventenaar had de woning waar de hennepkwekerij in was gevestigd op zijn naam gehuurd, zonder dat hij hier woonde. De man zou als katvanger geld hiervoor krijgen van de medeverdachten. De zaken tegen 2 medeverdachten komen later op zitting. In deze zaken worden eerst nog getuigen gehoord.

Uitspraken